Scott na Salzkammergut trophy-u

Salzkammergut trophy 2018

Na ovogodišnjem najvećem MTB maratonu u Austriji – Salzkammergut trophy-u Scott se pokazao kao najzastupljeniji brand ispred Specialized-a i Cannondale-a te ostalih brandova. Ovaj podatak i nije toliko iznenađujuć ako se uzme u obzir da Scott jedini ima sistem suspenzije TwinLoc. Taj sistem omogućava vozaču da kontrolira suspenziju i geometriju bicikla istovremeno pomoću jedne ručice. Sa TwinLoc-om možete imati tri bicikla u jednom. Izgledno je da su vozači prepoznali prednost i lakoću vožnje koju im taj sistem omogućava pred konkurencijom. Olimpijski i višestruki svjetski prvak u brdskom biciklizmu Nino Schurter upravo je na Scott biciklu sa takvim sistemom kontrole suspenzije i geometrije bicikla došao do svojih brojnih pobjeda i titula.

Marin Deković, hrvatski zaljubljenik u brdski biciklizam, vec 3. godinu vozi Scott je osobno je prošao staze Salzkammergut trophy na Scott Spark RC 900 SL, modelu kakvog vozi i Nino Schurter.

U nastavku iznosimo djeliće njegovog osobnog iskustva…

“Nisam bio pobornik puno ručica na volanu, ali sad kad imamo 1×11 ili 1×12 i ostali smo bez prednjeg mjenjača pa ajmo probati. Trebalo mi je neko vrijeme da se naviknem na zaključavanje i odključavanje, ali sad već prst ide sam. Kad se radi o putu koji nije tehnički zahtjevan vozim sa zaključanim, kad je grip slabiji vozim na srednjem odključanom. A kad je nizbrdo ili ravno a grbavo vozim na skroz otvorenom….Kako sam tehnički slabiji na nizbrdicama na skroz otvorenom se osjećam puno sigurnije jer je bicikl puno mekši i dobro upija sve neravnine…Bicikl u trail poziciji (hod prednje i zadnje vilice je 70mm) znači kad se vozimo po šumskom putu koji je relativno ravan, bicikl je nevjerovatno brz što me oduševljava….”

Izvornu tablicu s rezultatima analize pogledajte OVDJE.