Scott Genius Tuned 2018.

Genius 2018 nakon dužeg vremena predstavlja kompletnu nadogradnju. Bicikl je dostupan sa 27.5+“ i 29“ kotačima. Scott je prvi postavio bicil na plus kotače, a sada će samo svoje jeftinije modele bicikala nuditi sa standardnim 27,5 gume. Svi ostali bicikli dobivaju plus kotače.

Najlakša Trail rama na tržištu. Rama, amortizer i popratni dijelovi skupa teže svega 2,249 grama. Genius je dostupan u sedam modela od verzije bez TwinLoca s RockShox-om, pa sve do Genius Ultimate-a koji je stepenicu više od super dorađenog Genius Tuned-a.

Scott je jedan od prvih brendova koji su uveli plus modele prije dvije godine. Također su uveli koncept jedne veličine rame i vilice s izborom veličine kotača 29” sa 2.5-2.6″ gumama i 27.5” kotača s 2.6-3.0″ gumama. Većina modela će imati opciju mjenjanja veličine kotača kod svojih lokalnih prodavača.

Genius je trail bicikl koji bi se trebao sviđati večini vozača s širokim opsegom različitog terena, svojom aktivnom suspenzijom, a još je i k tome jako lagan s posebnom pažnjom usmjerenom na detalje. Opširniji članak pogledajte ovdje.

Genius 900 Tuned