Panex Dinamic d.o.o. Čakovec osnovan je 1991 godine.

Prve poslovne aktivnosti ciljano su bile orijentirane prema biciklima, što ne čudi imajući u vidu da je u Međimurju najveća koncentracija bicikala po domaćinstvu na čitavom području Republike Hrvatske.

Već 1992 godine postajemo generalni zastupnik za Hrvatsku češkog proizvođača guma i zračnica za bicikle “BARUM – RUBENA”, danas MITAS i njemačkog proizvođača biciklističkih pumpi “SAXONIA”. Oba brenda i danas su prisutna u našem prodajnom programu. Od 2009. smo glavni distributer za njemačke gume “SCHWALBE”. Rezervni dijelovi za bicikle su program koji je uskoro usvojen. Kroz slijedećih nekoliko godina usvojen je program svih rezervnih dijelova za bicikle. Paralelno se razvijao uvoz i prodaja bicikala.

U 1996. smo startali našu liniju za montažu bicikala brand “ZRIN” u našem proizvodnom pogonu. Ubrzo smo kupili strojeve za proizvodnju, zatim robot za centriranje, te sa strojem za montažu guma kompletirali liniju za proizvodnju kotača firme “Holland Mechanics”. Danas smo jedini proizvođač bicikala u Hrvatskoj što nam omogućava elastičnu i široku ponudu našim kupcima. Zahvaljujući tome razvili smo vlastite brendove bicikala “DINAMIC”, “SPRING” i “WOB” u brdskom i gradskom programu. Iste godine otvaramo prvu specijaliziranu trgovinu bicikala i dijelova. Danas imamo šest specijaliziranih trgovina u Čakovcu, Varaždinu, Koprivnici, Virovitici i Zagrebu.

Široko proizvodno iskustvo primjenili smo na području servisiranja bicikala. U svim trgovinama instaliran je servis bicikala opremljen specijalnim alatima. Servisiranje i održavanje bicikala vrše visokokvalificirani serviseri, a u Čakovcu djeluje “SHIMANO” servisni centar sa širokom ponudom biciklističkih dijelova i opreme.

Našu poslovnost i stručnost prepoznali su mnogi partneri u Hrvatskoj i inozemstvu. Tako su nam svjetski poznati proizvođači bicikala, “ROCK MACHINE” povjerili generalno zastupstvo za Hrvatsku, te Bosnu i Hercegovinu, a 2010. godine dobili smo i generalno zastupstvo za “SCOTT” bicikle za Hrvatsku. Do 2013. godine zastupali smo i “HEAD” bicikle. Osim biciklističke branše koja čini glavninu naših poslovnih aktivnosti uspješno se bavimo uvozom i plasmanom akumulatora “SZNAJDER” koji su zamijenili “MAFF” a prije toga “EXCELL” brandove prisutne od 2014. godine.