SCOTT Lumen koristi najbržu svjetsku XC/Trail platformu i dodaje potpuno tihu i snažnu električnu pomoć, a istovremeno zadržava SCOTT-ov legendarni lagani DNK.

Osjećaj vožnje je kao na običnom biciklu: nema potrebe razmišljati o duljem putu kočenja, otporu pedale ili težini, jer je čak moguće voziti bicikl i s isključenom pomoći. Ovo je e-bicikl za brdske bicikliste, sa svim prednostima običnog bicikla, sada s dodatnom pomoći da se brže popnete na brda i uživate još dalje i još duže u vožnji.

2 BATERIJE, 1 UNUTARNJA, 1 VANJSKA

Lumen ima unutarnju bateriju od 360 Wh koja se može dodatno nadopuniti vanjskim produživačem dometa od 160 Wh. Zahvaljujući elektroničkoj stručnosti TQ-a, baterija HPR50, u kombinaciji s produživačem dometa, jamči maksimalne performanse sve dok se ne isprazni.

2 NOSAČA ZA BIDON

Za razliku od većine e-bicikala s punom suspenzijom, na Lumenu nema potrebe birati između produživača dometa ili boce s vodom – između duljih vožnji i hidratiziranosti. Zahvaljujući integriranom amortizeru ima mjesta i za vanjsku bateriju i vodu. Dodatni sustav kliznog nosača također omogućuje jednostavno prebacivanje između stražnje boce vode i produživača dometa, omogućujući da se oboje lako transportiraju kada ste na dužim vožnjama.

KOMPAKTNA SNAŽNA POMOĆ

TQ je njemačka tvrtka osnovana 1994. godine koja se specijalizirala za električne komponente u nizu industrija. HPR50 pruža neviđeni omjer težine i snage od 1,8 kg za 50 Nm. S promjerom od 8 cm, TQ je inovirao korištenjem harmonijskog sustava zupčanika. To rezultira lakšim biciklom, boljom integracijom, uz istovremeno smanjenje zazora za prirodniji osjećaj pedaliranja. Ova tehnologija također omogućuje smanjenje buke sustava za doista prirodno iskustvo. Na kraju krajeva, vi ste na otvorenom kako biste uživali na otvorenom.

Q-FACTOR

TQ motor nam omogućuje da zadržimo standardni Q-faktor s lančanom linijom od 55 mm – potpuno isto kao kod Scott Spark-a. To nam omogućuje da radimo nekoliko zanimljivih stvari. Prvo, možemo jamčiti veliku udaljenost od gume bez žrtvovanja krutosti – što je ključno kada je riječ o prijenosu snage. Drugo, daje vam potpuno isti stav vozača i širinu pedale kao na običnom biciklu.

DALJINSKI UPRAVLJAČ

Sustavom se može upravljati putem minimalističkog daljinskog upravljača uparenog s integriranim zaslonom gornje cijevi. Načini se lako mijenjaju, a zahvaljujući ergonomskom položaju na upravljaču, lako se kontroliraju tijekom vožnje, kao i kada koristite Walk Mode.

UVIJEK POVEZANI

Za održavanje čistoće kokpita, TQ sustav stavlja fokus na minimalistički zaslon smješten u gornjoj cijevi uparen s diskretnim mjenjačem na upravljaču. LED zaslon pruža sve bitne informacije, kao što su postotak razine baterije, preostali KM raspon pa čak i wati, zahvaljujući integriranom mjeraču snage. Želite više? Povežite svoj telefon i zaronite duboko pomoću aplikacije TQ E-Bike. Koristeći ugrađeni ANT+, sustav se lako povezuje s biciklističkim računalom kao što su Garmin, Hammerhead ili Wahoo.

PRATITE SVOJE VOŽNJE

Aplikacija TQ nudi stvarnu korist i jednostavna je za korištenje. Lako je povezati, prilagoditi i kontrolirati svoj TQ e-bicikl pomoću aplikacije TQ E-Bike. Bicikl dolazi s predloženim SCOTT postavkama motora, s aplikacijom možete dodatno prilagoditi svoju pogonsku jedinicu kako biste uštedjeli trajanje baterije ili povećali izlaznu snagu. Također možete prilagoditi prikaz, mijenjajući redoslijed i broj dostupnih ekrana, uključiti i isključiti upravljačke zvukove itd.

BOLJA ZAŠTITA, ČVRŠĆA KONSTRUKCIJA

Lumen koristi isti raspored ovjesa kao na SCOTT Sparku, sada dvostrukom pobjedniku Svjetskog prvenstva. Integrirana tehnologija ovjesa također pomaže u projektiranju okvira s nižim postavljanjem amortizera koji snižava težište. Zašto integrirani, pitate se? Kao prvo, mislimo da izgleda fantastično. Ali također drži amortizer u potpunosti zaštićenim od bilo kakvih stranih elemenata. Kišna zimska vožnja? Nema problema, bez obzira na to, vaš će amortizer nastaviti raditi najbolje.

LAK PRISTUP

Pristup amortizeru preko područja donjeg nosača je olakšan kroz otvor. To olakšava podešavanje odskoka, kompresije, udarnog pritiska i instalaciju ili zamjenu sajle za naš TwinLoc sustav ovjesa.

TWINLOC SUSTAV OVJESA

Lumen ima Twinloc sustav ovjesa. S daljinskim upravljačem, korisnik ima mogućnost biranja između tri načina vožnje; spuštanje, kontrolu proklizavanja i blokadu, istovremeno učinkovito mijenjajući geometriju bicikla, prigušenje ovjesa i krivulju opruge. Poluga također ima aktiviranje droppera. Ovo ergonomsko rješenje stavlja sve kontrole bicikla na jedno mjesto čineći ih lako dostupnima u hodu.

UPRAVLJAČ

Modeli Lumen 900 SL i 900 imaju Fraser IC DC kombinaciju tvrtke Syncros. Dizajneri su radili na obliku kako bi kabeli mogli teći ispod šipke i oko strana drške prije nego što nestanu u setu vilice s integriranim plastičnim dijelovima kako bi ostali čisti i učinkoviti. Time se izbjegavaju savijanja kabela i pruža minimalistički prednji kraj.

DIZAJN OKVIRA

Uzimajući inspiraciju iz Sparka, cilj je bio položaj za vožnju koji se osjeća kao na običnom biciklu.

Ako više volite agresivniju vožnju, kut glave Lumena može se lako podesiti kroz jedan od 3 položaja. Grafikon geometrije temelji se na kutu glave od 65,5 stupnjeva. Podesive čašice omogućuju strmiji ili slabiji kut za 0,6 stupnjeva u oba smjera.

Lumen eRIDE 900 (2023)

10,480.00 (78,961.56 kn)

Spark Carbon HMX Frame, FOX 34 Float Factory 130mm Fork, FOX Nude 5T EVOL, TwinLoc, 130mm, SRAM GX AXS Eagle 12 Speed, Shimano XT 4 Piston Disc Brakes, Syncros Silverton 1.5 TR Wheels,  FOX Dropper Post, Syncros CF Parts  (290601)

SKU: 290601 Kategorije: , , ,
Pročitaj više

Lumen eRIDE 910 (2023)

7,552.00 (56,900.54 kn)

Spark Carbon HMX Frame, FOX 34 Float Rhythm 130mm Fork, FOX Nude 5T EVOL, TwinLoc, 130mm, Shimano XT-Deore 12 Speed, Shimano Deore 4 Piston Disc Brakes, Syncros X-30SE TR Rims, Syncros Dropper Post and Parts  (290602)

SKU: 290602 Kategorije: , , ,
Pročitaj više