Oprez, lažne web stranice sa Scott biciklima

Scott poduzima mjere protiv prevarantskih web stranica koje mame kupce na lažne web shop-ove.

Lažne web trgovine oglašavaju se sve češće preko društvenih mreža kao što je Facebook gdje obećavaju popuste i preko 80 % na razne SCOTT bicikle. Takvi plaćeni oglasi su mamac za potencijalne kupce i dovode ih na razne lažne web trgovine te im nude ponude koje su predobre da bi bile istinite. Krajnji kupci koji naruče bicikl i izvrše uplatu novca na takvim lažnim web stranicama nikad ne dobiju robu koju su naručili i platili.

Scott pokreče sudske tužbe protiv takvih prijevara već mnogo godina, ali su poduzete i intenzivinije zakonske mjere protiv pružatelja domena. „Kao inovativni brand , Scott se već neko vrijeme bori protiv proizvodnog piratstva i lažnih dobavljača. To nije ništa novo. Ono što je novo je rastući broj takvih lažnih i veoma dobro organiziranih web stranica koje imaju kriminalnu želju privući kupce do tih stranica koje na prvi pogled izgledaju veoma autentično.“ Reko je Reto Aeschbacher, Brand Director od Scott-a.

Unatoč činjenici da Scott konstantno prati takve lažne web stranice i trudi se ugasiti ih, nove domene se otvaraju svaki tjedan, jednostavno promijene URL adresu ali izgled i dizajn web stranice ostane isti. To stvara poplavu tih lažnih web stranica.

Kako kupac može prepoznati lažnu web stranicu? Smiješno niske cijene za Scott bicikle ( 90% i jeftinije ) su indikatori za lažne web stranice. Na takvim stranicama nema razlike između modela bicikala. Često je već prodajna cijena prekrižena i izbačena van da se naglasi jako niska cijena.

Scott želi naglasiti da mogu garantirati originalnost svojih proizvoda samo ako su kupljeni kod službenih Scott preprodavača. Stoga Scott preporučuje kupcima da provjere originalnost  i pouzdanost online preprodavača prije kupovine. Službeni Scott preprodavači mogu se pronaći na službenoj Scott web stranici scott-sports.com.

Upozorenje!

Članak je objavljen u Ostalo. Spremi bookmark .