Novi Scott Spark RC (2022)

Novi Spark RC savršena je mješavina vrhunskog karbonskog inženjerstva, nikad prije viđene razine integracije i prave količine tajnog umaka. Novi Spark napravljen je bržim nego ikad prije i uzbrdo i nizbrdo. Povećavajući putovanje, usavršavajući geometriju i primjenjujući doprinose najboljih svjetskih sportaša, stvoren je cross country trkački bicikl od svih cross country trkačkih bicikala. Ako mislite da je brzo zabavno, onda će vam se svidjeti ova vožnja.

Full suspension bicikl nikada neće imati uspjeha bez dobrog dizajna ovjesa. Od prvog puta kada smo vozili Spark-ov single pivot raspored zaljubili smo se. Godinama kasnije, i dalje vjerujemo da je to najbolji pristup za brzi i tehnički aspekt modernih cross-country utrka. Izgled ovjesa Sparka ima vrlo specifičnu i provjereno kinematičku i manje neopruženu masu. Korištenje fleksibilnog zakreta u naslonu sjedala idealno je rješenje za bicikle u ovom rasponu putovanja. To nam omogućuje da zadržimo vrlo lagan sustav, a da istovremeno osiguravamo optimalne performanse ovjesa.

Spark sada ima integrirani stražnji amortizer, pitate se zašto?

Pa za početak, mislimo da izgleda fantastično. Ali ako dublje pogledamo, ovaj pristup omogućuje nam da pročistimo karakteristike ovjesa bez žrtvovanja težine. Često, kada radite s biciklima na ovoj razini, koncept granične dobiti postaje uvijek važan. Za optimalne performanse udara ovjesa, prijenos snage mora biti najizravniji mogući. Ono što želimo izbjeći su bilo kakva neučinkovita usmjerena kretanja, drugim riječima, bočna kretanja (bočno prema smjeru vožnje) dok amortizer prolazi kroz njegovo sabijanje. Integrirani amortizer omogućuje nam da to poboljšamo na nekoliko načina. Prvo, konstrukcija okvira oko amortizera i nosača ograde mogu biti konstruirane tako da budu mnogo krutije, smanjujući kretanje i potičući učinkovitiji prijenos snage. Također možemo dodati puno veće ležajeve na osovinu cijevi sjedala, dodatno ojačavajući ovo područje i smanjujući nepotrebno kretanje. Naša integrirana tehnologija ovjesa također nam pomaže u projektiranju okvira s nižim položajem udara što smanjuje težište. Kao rezultat, bicikl koristi boljem rukovanju i stabilnijoj, samopouzdanijoj vožnji za krajnjeg korisnika. Iako se to pojedinačno mogu činiti kao manja poboljšanja, zbroj njihovih dijelova rezultira učinkovitijim udarnim performansama. Uz to, amortizer je u potpunosti zaštićen od bilo kakvih stranih elemenata. Kišna utrka? Nema problema, vaš će se amortizer i dalje ponašati najbolje, bez obzira na to.

Više o novom Scott Spark RC modelu pročitajte OVDJE.

Spark RC World Cup EVO AXS (2022)

Spark RC Pro (2022)

Spark RC Team black (2022)