Brdski biciklizam (Cross-Country)

Brdski biciklizam

Brdski biciklizam sport je koji kombinira izdržljivost i vještinu, smješten u prekrasnoj prirodnoj pozadini planina, brda i vršnih okruga. Sastoji se od niza utrka od točke do točke kroz uređene staze, xc brdski biciklizam postaje sve popularniji i dobiva sve veću medijsku pokrivenost. To je olimpijska kategorija, dok se veliki događaji diljem svijeta održavaju godišnje, a vrhunac je Svjetsko prvenstvo u krosu.

Tko se bavi sportom? Brdski biciklizam dostupan je svakom ljubitelju biciklizma, muškarcima, ženama i djeci svih dobi koji uživaju u ovoj prilici da se izazovu u zapanjujućem planinskom okruženju. Staze se kreću od šumskih požarnih staza do uskih uzbrdica ili nizbrdica koje provjeravaju sposobnosti rukovanja i izdržljivost. Imati pravilan cross-country brdski bicikl pomaže biciklistima da se ponašaju najbolje što mogu, a početnici općenito počinju s hardtail biciklom, dok iskusniji i ozbiljniji biciklisti odabiru i fully bicikle (bicikle s stražnjom i prednjom suspenzijom).

SCOTT nudi asortiman brdskih bicikala za kros u različitim veličinama od XS do XL. Opće specifikacije uključuju ovjesne vilice od 100 mm do 120 mm i kotače od 29 inča (dječji brdski bicikli imaju manje kotače, obično od 24 pa do 27.5 inča. Uzimanje u obzir što lakšeg bicikla također je poželjno. Okviri za brdske bicikle napravljeni su od aluminija ili ugljika (carbona), a oba imaju različite prednosti. Na teškim stazama koje zahtijevaju mnogo rada na uzbrdici, mala težina izrazita je prednost u kojoj brdski bicikli s ugljikom dolaze na svoje. Brži su i žustro reagiraju, što je važan čimbenik za vozače početnike ili gdje planinarske staze uključuju tehničke nizbrdice.

Pogledajte ponudu brdskih (MTB) bicikala ovdje.