Istria 300 (2022.)

Istria300, jedinstvena biciklistička manifestacija za strastvene bicikliste iz cijeloga svijeta, održala se u subotu, 8. listopada sa startom u Poreču u 7 sati ujutro pod poznatim sloganom “Ride your Limits!”

Broj sudionika ove se godine udvostručio, prijavljeno je čak 1.500 biciklista iz 26 zemalja, koji su vozili gotovo cijelom Istrom. Na manifestaciji Istria300 sudionici su započeli i završili vožnju na istom mjestu, u Poreču, ali ove godine na novoj lokaciji, na gradskoj rivi. Tijekom vožnje sudionici su se mogli odlučiti za najdužu stazu od 300 kilometara ili se prebaciti na dvije kraće staze od 230 ili 156 kilometara. Ljubitelji biciklizma biraju stazu tijekom vožnje što Istriu300 čini drugačijom od ostalih svjetskih biciklističkih manifestacija i još ugodnijom za sudionike. Nadmorska visina ove utrke u metrima je 5400.

U sklopu utrke bio je organiziran i Istria300 Expo, mjesto koje je okupilo izlagače poznatih svjetskih biciklističkih brendova. Tvrtka Panex Dinamic je bila prisutna kao glavni distributer Scott bicikla i opreme za Republiku Hrvatsku. Uz najnovije Scott bicikle na našem izlagačkom mjestu mogli ste vidjeti i kupiti Scott i Syncros opremu, te dijelove za bicikle.