Scott Genius 2023

Scott Genius jedan je od najočekivanijih bicikala u sezoni 2023. Zašto je Scott Genius pobudio toliku pažnju i što donosi novoga?

Tijekom listopada Scott je predstavio obnovljene trail bicikle iz serije Genius. Kao i prošle godine u ovo vrijeme, kada se je pojavio novi Scott Spark, mediji koji prate događaje u biciklizmu i biciklističkoj industriji puni su osvrta na novu inačicu serije Scott Genius bicikala.

Novi Genius dijeli sa Sparkom koncept stražnjeg amortizera integriranog u okvir, čime bicikl dobiva elegantniji izgled, 150 mm hoda na stražnjem kotaču, niže težište, krući okvir i zaštitu amortizera od nečistoća i udaraca. Naravno cijela geometrija okvira je unaprjeđena, svi bužiri, sajle i uljne cijevi integrirani su u okvir, a hod prednjeg amortizera povećan je na 160 mm. Ukoliko ste usmjereni k agresivnijoj i više spustovima orijentiranoj vožnji kao alternativa se nudi serija bicikala Scott Genius ST (Super Trail). Okviri su dostupni u potpuno karbonskoj izvedbi, izvedbi s prednjim karbonskim trokutom i stražnjim trokutom od Al 6061, te kompletno aluminijski okvir od Al 6061.

Više detalja i prvih testova možete naći na poveznicama: