2. ŠUMSKI BICIKLISTIČKI MARATON

Ovog vikenda 28.08. vozio se 2. Šumski biciklistički maraton, MTB maraton koji se u organizaciji BK Rotor vozi šumom Crne gore (Koprivnica). Na startu se našlo oko 60 natjecatelja koji su podijeljeni na dvije staze, s time da onu dulju od 45 kilometara i 700 metara nadmorske visine vozi 20-ak biciklista, dok se većina odlučila na kraću utrku od 30 kilometara. Staza je vrlo atraktivna, vozi se šumskim putevima i to joj daje dodatnu draž.

Veliku stazu od 45 kilometara prvi je prošao Milo Pilski, iskusni internacionalac, koji je utrku završio za 2 sata i 15 sekundi. Minutu iza njega na cilj je stigao Vanja Šomođi iz varaždinskog Asija, a treći je bio Mario Šubr iz Našica.
Kristina Lukačević koja je bila jedina žena na duljoj utrci i završila ju je za nešto više od dva sata i 38 minuta.
Kraću utrku osvojio je Matija Trstenjak iz Međimurja, inače juniorski prvak Hrvatske koji je i lani bio pobjednik. Odvozio je 30 kilometara za jedan sat i 28 minuta. Drugi je bio Josip Domjančić iz karlovačkog kraja, a treći Božidar Mavrin, također iz Međimurja.
Najbržima po kategorijama, osim medalja i poklon paketa, pripale su i novčane nagrade, a organizatori su poručili kako su zadovoljni ovom utrkom, koja će, nadamo se, postati tradicionalna. Panex Dinamic je bio jedan od sponzora utrke.

 

Pročitajte više na originalnom članku portala epodravina

Fotografije su preuzete s internetskog portala epodravina.